Główna // Patelenka // Tosty z krewetkami i czosnkiem

Tosty z krewetkami i czosnkiem

Eksperymentuję z kanapkami z opiekacza. Jakiś czas temu przedstawiłam wam pomysł na kanapki z sojowym pasztetem i warzywami. Koleżanka w komentarzach zaproponowała zapiec kanapki z krewetkami i szpinakiem, niestety na targu szpinaku nie dostałam, więc wymyśliłam, że z masłem i czosnkiem też będą dobre!! i oto mam!

Ślinki ciekną na sam widok:)

kanapki z krewetkami

Na górze kolaża wygląd kanapek przed włożeniem do opiekacza.

Przepis na tosty z krewetkami i czosnkiem

Składniki:

mrożone krewetki, krowie masło, czosnek – na każdy tost po jednym ząbku, kilka kromek ulubionego chleba. Osobiście preferuję pieczywo ciemne, z ziarnami. Próbowaliśmy tosty z prawdziwego pszennego chleba tostowego, ale wyszły za suche i za bardzo się kruszyły.

 Przygotowanie:

Krewetki rozmrażamy, po czym gotujemy kilka minut w osolonej wodzie lub parujemy w parowarze.

Kromkę chleba smarujemy masłem, wyciskamy ząbek czosnku. Wykładamy na to ugotowane krewetki i kilka listków zielonej pietruszki.

Zapiekamy w opiekaczu:)

Przeczytaj na ten temat

___________________________________________________________________________________
Kategoria: Patelenka Tagi:

1 komentarz do "Tosty z krewetkami i czosnkiem"

  1. U-m-BNo Gravatar pisze:

    mniam. ja chce takie i to dzisiaj. moge nawet stopami wycisnac czosnek, wszystko… za te tosty!!!!!!!!!

Przekaż kilka słów od siebie

Copyright © 2007-2013 Mama Blog . All rights reserved.
Designed by Theme Junkie . Powered by WordPress.